Τραπεζικός Κωδικός SWIFT/BICκαι δεν υπάρχουν συναλλαγές στο ταμείο της τράπεζας, είτε με κατάθεση ή την παραλαβή των χρημάτων από νόμιμες θέσεις, ο παίκτης πρέπει να γνωρίζει σε κάθε περίπτωση, ο κωδικός SWIFT BIC, επειδή, εκτός από τους δεδομένων και το όνομα της τράπεζας, ζήτησε επίσης IBAN του λογαριασμού, αλλά και ένα συγκεκριμένο κωδικό που αναφέρεται παραπάνω. 

Τι είναι ο κωδικός SWIFT; 

Το πρώτο μέρος της λέξης (SWIFT) εκεί, από την Society for Worldwide Διασχίσουν Financial Telecommunication. Το δεύτερο μέρος (BIC) προκύπτει από τα πρώτα “Bank Identifier Code”, που σημαίνει ότι είναι ένας μοναδικός κωδικός αναγνώρισης τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Βάζοντας το swift bic code αναγνωρίζεται αυτόματα με το κατάλληλο σύστημα, ότι η συμφωνία αφορά μια συγκεκριμένη τράπεζα. 

Η Ιστορία Της Δημιουργίας 

Ιδρύθηκε το 1974 και ήρθε για να αντικαταστήσει το Φυσικό, που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο μέσο για τη μεταφορά των διεθνών κεφαλαίων. Στη Φυσική, αλλά ήταν πολύ αργή, και μερικές φορές η ασφάλεια ήταν αμφισβητήσιμη. Επτά μεγάλων διεθνών τραπεζικών колоссов, έχουν δημιουργήσει ένα συνεταιρισμό πλατφόρμα, που λειτουργούν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο για τη μετάδοση του διεθνούς κεφαλαίου, με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα. Εντός τριών ετών από την εισαγωγή της στην τράπεζα τα γεγονότα, κωδικός swift ήδη εξαπλωθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί με 230 τράπεζες και πέντε χώρες. Ο λόγος για μια μεγάλη επιτυχία, ήταν το γεγονός ότι μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργεί νέες και μοναδικές κωδικοί μηνυμάτων για κάθε συναλλαγή. Αν και αρχικά χρησιμοποιείται μόνο σε κωδικούς για την πληρωμή, γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολύ πιο δύσκολες συναλλαγών. Τα μέλη της Swift πληρώνει ένα ποσό για ένα χρόνο, μπορούν να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ κάθε τράπεζα να πληρώσει το ποσό ανάλογα με το μέγεθος της συναλλαγής που κάνει. 

Πώς σχηματίζεται ο κωδικός SWIFT/BIC: 

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, swift bic code Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι η εξής: ETHNGRAA. 

Οι πρώτες τέσσερις χαρακτήρες (ΕΤΗΝ), που αναφέρονται στο όνομα της τράπεζας. 

Τα εξής δύο σημεία που σχετίζονται με τον κωδικό της χώρας (EL). 

Τα τελευταία δύο χαρακτήρες είναι ο κωδικός, χώρος, πόλη στην οποία βρίσκεται το γραφείο της τράπεζας (ΑΑ). 

*Ενδέχεται να εμφανιστούν τρία σχήματα, στο τέλος, που είναι δεσμευτικές και αναφέρονται στο υποκατάστημα της τράπεζάς σας . 

Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα, πώς μπορεί να λειτουργήσει μια μεταφορά χρημάτων μέσω κωδικός SWIFT/BIC: 

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος πελάτης της Τράπεζας της Ελλάδας θέλει να στείλει τα χρήματα στον πελάτη Eurobank. Ο αποστολέας πηγαίνει στην τράπεζα, ή να μπαίνει στο internet-banking λογαριασμό σας. Σημειώνει λογαριασμό του δικαιούχου και τον κωδικό SWIFT BIC της τράπεζας. Η τράπεζα της Ελλάδα στέλνει μήνυμα SWIFT στην Eurobank και με την παραλαβή του μηνύματος, η συναλλαγή ολοκληρώνεται. Swift δεν κατέχει μετρητά, δεν πουλάει, μόνο και μόνο για αυτό είναι πολύ απλό και πολύ ασφαλή τρόπο. 

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Πολλοί παίκτες μπερδεύονται και νομίζουν ότι σχετικά με το bic της τράπεζας αλλάζει ανάλογα με το book maker, που χρησιμοποιούν. Δηλαδή, είχα δει κάποιον να βάλει τον κωδικό swift code σε μια τέτοια πλατφόρμα σε μία συναλλαγή, και αν θα προσπαθήσει κάποια στιγμή να κάνει άλλη μία επέμβαση σε άλλη πλατφόρμα, αλλά με τον τραπεζικό λογαριασμό, τότε η αναζήτηση τι είναι ο κωδικός swift bic. Οι κωδικοί των τραπεζών δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το ποια πλατφόρμα χρησιμοποιούν με κάθε παίκτη, καθώς αφορά μόνο την τράπεζα και δεν αλλάζει. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ II: THE swift bic code δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στον κωδικό IBAN (International Bank Account Number). Για πρώτη φορά αναφέρθηκε παραπάνω, περί τίνος πρόκειται και ουσιαστικά αναφέρεται στον εντοπισμό ενός της τράπεζας για διεθνείς συναλλαγές. Το δεύτερο (IBAN) χρησιμοποιείται για να ορίσετε ένα προσωπικό λογαριασμό του πελάτη κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής. Φυσικά, και τα δύο είναι απαραίτητα και διαδραματίζουν σήμερα πολύ μεγάλο ρόλο για να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία της διεθνούς χρηματοοικονομικής αγοράς. 

Παρακάτω είναι μια λίστα swift bic τραπεζων, που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας, καθώς επίσης θα αναπηδήσει στη θέση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here