Η Uefa είπε να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό σχέδιο αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου "από το μηδέν"Η Uefa έχει πει να απορρίψει τα σχέδια για τη μεταρρύθμιση του ποδοσφαίρου από το 2024 και να αρχίσει το έργο του “από το μηδέν”.

Ο οργανισμός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων –

ο οποίος εκπροσωπεί 35 πρωταθλήματα στην ήπειρο-δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις “ωφελούν μόνο μερικούς πλούσιους και κυρίαρχους συλλόγους”.

Η Uefa και η European Club Association (ECA) έχουν σχέδια για μια ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Πυραμίδα με προώθηση και υποβιβασμό στο Champions League.

Αλλά την Πέμπτη, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είπαν ότι οι προτάσεις “βλάπτουν τα πρωταθλήματα”.

Το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων – το οποίο περιλαμβάνει την Πρέμιερ Λιγκ και την αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα – συνεδρίασε στη Βαρσοβία για να συζητήσει προτάσεις που διατύπωσε το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το 13-man συμβούλιο είπε ότι “διατήρησε την ισχυρή άποψη ότι η υποβληθείσα πρόταση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οφέλη λίγες πλούσια και κυρίαρχο clubs, αλλά βλάπτει τα πρωταθλήματα και η μεγάλη πλειοψηφία των συλλόγων που παίζουν στις εγχώριες διοργανώσεις.

“Τα πρωταθλήματα πιστεύουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Uefa να ξεκινήσει την

οικοδόμηση των αλλαγών στο Uefa club διαγωνισμούς έργο από το μηδέν.”

Οι προτάσεις της Uefa και του ECA θα δουν ότι η κορυφαία βαθμίδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού περιλαμβάνει 32 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις "Τα πρωταθλήματα πιστεύουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Uefa να ξεκινήσει τηνομάδες εάν οκτώ. Στην κορυφή 24 ομάδες θα κρατήσουν τις θέσεις τους για την επόμενη περίοδο, που λήγει την παράδοση που πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιτυγχάνεται μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων.

Μόνο τέσσερις θέσεις θα είναι ανοιχτές στους νικητές των 54 εθνικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Dariusz Mioduski, ο αντιπρόεδρος του ΕΕΣ, έχει γράψει ένα γράμμα για να league και club ηγέτες εξηγούν τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία των μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης πάνω από το 50 εθνικά πρωταθλήματα.Οι προτεινόμενες αλλαγές στον εμβληματικό διαγωνισμό club της UEFA δεν θα επηρεάσουν τους αγώνες πρωταθλήματος των ενώσεων μελών της, αναφέρει ο Αλεξάντερ Κεφερίνη.

Ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin δεσμεύτηκε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στους αγώνες των ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα βλάψουν το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης ενός τρίτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού, πρόκειται να εισαχθούν από την UEFA μετά το 2024, ενώ συζητείται επίσης η αναμόρφωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια πρόταση από τη Γιουβέντους διευθύνων Andrea

Agnelli για 24 από τις 32 Champions League ομάδες να διατηρήσει αυτόματα τις θέσεις τους στο διαγωνισμό έχει συναντηθεί με ισχυρή αντιπολίτευση, η νέα μορφή θα περιλαμβάνει επεκτάθηκε οκτώ ομάδες ομάδα, με την έννοια κοu’φώματα θα παίξει τα σαββατοκύριακα.Αλλά Ceferin έχει υποσχεθεί UEFA δεν θα παίξει αγώνες club ανταγωνισμού που θα διαταράξει την εγχώρια League φωτιστικά.

“Αυτή ήταν μια σημαντική συνάντηση με τα κράτη ενώσεις για να πάρει τις απόψεις τους σχετικά με το πώς η λέσχη μας διαγωνισμούς θα πρέπει να σχεδιαστεί στο μέλλον,” Ceferin δήλωσε μετά τη συνάντηση των προέδρων και γενικών γραμματέων των 55 ομοσπονδιών μελών της UEFA στη Βουδαπέστη.

“Εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις και θα τις εντάξουμε στη σκέψη μας για το θέμα αυτό.

Με ενθάρρυνε η θετική ανταπόκριση στη διαδικασία διαβούλευσης και η αλληλεγγύη μεταξύ των ενώσεων.

“Ήμουν ευτυχής να επαναλάβω τη δέσμευσή

μας να μην παίξει UEFA club ανταγωνισμού αγώνες τα σαββατοκύριακα, με εξαίρεση τον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ."Ήμουν ευτυχής να επαναλάβω τη δέσμευσή

“Η διαδικασία διαβούλευσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ανυπομονούμε να λάβουμε άμεσα τις σκέψεις άλλων ενδιαφερόμενων μερών, αντί να τις ενώσουμε από δηλώσεις των ΜΜΕ.

“Δεν θα αποφασίσουμε τίποτα χωρίς να λάβουμε υπόψη τις απόψεις όλων.  Δεν θα δεχόμασταν ποτέ αλλαγές που θα έβλαπταν το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.”

Οι τελευταίες αλλαγές έρχονται λίγους μήνες μετά τη διαρροή αμφιλεγόμενων σχεδίων για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League.

Στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων, ένα πρωτάθλημα που αποτελείται από την Ευρώπη ελίτ κλαμπ θα συσταθεί, με την προώθηση και τον υποβιβασμό περιλαμβάνονται. Πέντε αγγλικές ομάδες ήταν μέρος της dicussions, όπως η Μάντσεστερ γιουνάιτεντ, την πόλη τους αντιπάλους Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here