ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Και το ΝΒΑ για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου


Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου “ταξίδεψε” σε όλο τον κόσμο καθώς μετά από ευρωπαϊκές ομάδες και φορείς και το ΝΒΑ τίμησε τον “αρχιτέκτονα” του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ήταν ο άνθρωπος που πρώτος έφερε μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό Superfoods και όχι μόνο για αυτό αλλά και για την γενικότερη παρουσία του είχε την αναγνώριση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου, λοιπόν, και το ΝΒΑ αναφέρθηκε στον σπουδαίο άνθρωπο, επιχειρηματία και παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού και με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα του υπήρξε εκτενής αναφορά στο έργο του.

Αναλυτικά το ΝΒΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του ανέφερε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.
Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή.
Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.
Ο Γουίλκινς είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε, το 1996 με το τελευταίο να είναι το 2011, ενώ ο Σκοτ βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε ένα σερί 13 εγχώριων τίτλων σε 14 σεζόν.
Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιό του, Δημήτρη, το 2012».

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το άρθρο του ΝΒΑ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο


Επιμέλεια: Μίρκα ΜπούραΔημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics