ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Στην Βιτόρια το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας το 2019 (pic)


Μπορεί η Μόσχα να ήταν το μεγάλο φαβορί όμως τελικά η Βιτόρια είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ της επόμενης σεζόν της Ευρωλίγκας, η οποία ανακοίνωσε επίσημα την ισπανική πόλη.

Όλοι πίστευαν πως την “σκυτάλη” από το Βελιγράδι θα έπαιρνε η Μόσχα όμως οι διοικούντες την Ευρωλίγκα αποφάσισαν το φάιναλ φορ του 2019 να διεξαχθεί στην Βιτόρια και για πρώτη φορά στο “σπίτι” της Μπασκόνια, την “Fernando Buesa Arena”.

Τρεις μέρες πριν την έναρξη του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως η πόλη που θα φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, το 2019 θα είναι η Βιτόρια. Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας, Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας για την επιλογή της Ευρωλίγκας δήλωσε: «Η Βιτόρια και η Μπασκόνα έχουν μια βάση πιστών φιλάθλων και περίμεναν καιρό για να διοργανώσουν ένα φάιναλ φορ. Είναι μία αναγνώριση για μία πόλη που αγαπάει το μπάσκετ, όσο λίγες».

Από την άλλη, ο ισχυρός άνδρας της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα ανέφερε: «Είναι ένα όνειρο που κυνηγούσαμε για πολλά χρόνια και τώρα έρχεται σε εμάς. Το φάιναλ φορ του 2019 θα βάλει στον παγκόσμιο χάρτη την Βιτόρια - Γκαστέις, την Άλαβα και την Χώρα των Βάσκων». Ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Τζόρντι Μπερτομέου λέγοντας: «Ευχαριστούμε τον κ. Μπερτομέου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η διοργάνωση του πιο σημαντικού event του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι αναγνώριση για την ομάδα, η οποία το 2019 θα συμπληρώσει 60 χρόνια από την ίδρυσή της, αλλά και για την περιοχή που αναπνέει για το μπάσκετ».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics