ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Σκουρτόπουλος: «Όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί και με αυτούς προχωράμε»Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε σήμερα(19/2) την προετοιμασία για τους αγώνες με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που θα διεξαχθούν την Παρασκευή(23/2) και την Κυριακή(25/2) και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας για αυτά αλλά και για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του τόνισε πως όλοι είναι εξαιρετικοί και δεν ένιωσε ποτέ αβεβαιότητα.

Η “επίσημη αγαπημένη” είχε σήμερα την πρώτη της συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ για τα δύο παιχνίδι που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, για το οποίο θα αναχωρήσει αύριο και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στα ΜΜΕ για τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα, για τους διεθνείς που θα αγωνιστούν αλλά και για την θερμή φιλοξενία των Κρητικών.

Αρχικά, αναφερόμενος στα δύο παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόνισε: «Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά. Είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Στην πρώτη μας συγκέντρωση το Νοέμβριο δουλέψαμε πολύ σκληρά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, πρωτόγνωρη για όλους. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, πολύ σημαντικά, όπως είναι και όλα της σειράς. Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Αυτό που προέχει είναι να είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχε αβεβαιότητα για το διαθέσιμο ρόστερ, είπε: «Αβεβαιότητα δεν είχα ποτέ. Τα 15 αυτά παιδιά αποτελούν μια δομημένη ομάδα. Θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά, όλοι είναι εξαιρετικοί. Δεν κοιτάμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα, και σαν αποτελέσματα και σαν λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα αμφιβολία. Η μόνη μου αμφιβολία το Νοέμβριο ήταν για το πώς θα μπορέσουν μέσα σε τρεις μέρες να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα. Αυτό λειτούργησε καλά. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για το δεύτερο παράθυρο».
Όσον αφορά τα δύο παιχνίδια με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία τόνισε: «Έχουμε αρχικά το ματς με την Εσθονία, που έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Παίζουν με κοντά σχήματα. Τα πιο βαριά παιδιά στο δικό μας ρόστερ πρέπει να προετοιμαστούν για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Μετά έχουμε τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι παράξενο παιχνίδι, είναι ένας αντίπαλος με καλό υλικό αλλά όχι τόσο μεγάλη συνοχή όπως οι ελληνικές ομάδες. Ο αντίπαλος έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες μας απέναντί τους, γιατί αυτό θα μας δώσει τεράστιο αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος».

Ενώ για το αν θα πάρουν αρκετό χρόνο οι νέοι παίκτες της ομάδας, απάντησε: «Τα παιδιά που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι 7-8. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής Νέων Ανδρών. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θέλουμε να βρεθούν στο περιβάλλον της Εθνικής Ανδρών, για να προετοιμαστούν. Δεν είναι χρονικά μακριά η μέρα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι παιδιά με πολύ ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε 2-3 ακόμα παιδιά, αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Η ομάδα πρέπει να διατηρεί τη δομή της. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ανοιγόμαστε πάρα πολύ».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο και τη σημασία της παρουσίας του κόσμου, σχολίασε: «Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική η ζεστασιά που υπάρχει στο Ηράκλειο. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλύτερες αυτή τη φορά. Το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει την Εθνική. Και για τα παιδιά είναι σημαντικό και για εμάς. Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics