ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Ζητά παρέμβαση Βασιλειάδη για πειθαρχικό έλεγχο σε ΚΕΔ και ΕΟΚ ο Ολυμπιακός


Την παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για πειθαρχικό έλεγχο της ΚΕΔ και της ΕΟΚ για την μη συμμετοχή διαιτητών της Ευρωλίγκας στις εγχώριες διοργανώσεις ζητά ο Ολυμπιακός.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, η οποία αναφερόταν στα έντονα παράπονα του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι της Δευτέρας(29/1) στο ΟΑΚΑ η διοίκηση του Ολυμπιακού με επιστολή της που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ζητά την παρέμβασή του ίδιου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ με αφορμή τους διαιτητές που συμμετέχουν στην Basket League και το Κύπελλο Ελλάδας.
Συγκεκριμένα τα κυριότερα σημεία της επιστολής είναι τα εξής: «Με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου, Φούφη, Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.
Επίσης καταγγέλθηκε το γεγονός της μη νόμιμης συγκρότησης της ΚΕΔ και της απόλυτης ακυρότητας των αποφάσεών της, καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές».

Ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Η μη νόμιμη συμπεριφορά των ΕΟΚ/ΚΕΔ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός» η ομάδα ζήτησε αρχικά την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.
Επίσης αξίωσε τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφορά της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics