ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μίσσας: «Να δούμε τα λάθη μας και να παίζουμε δυνατά και συγκεντρωμένα»


Αν και από το -24 η Εθνική Ανδρών πλησίασε στο -6 δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή με την Γαλλία και ο Κώστας Μίσσας εξήγησε τι δεν πήγε καλά στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα για την 2η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για 30 λεπτά στον αγώνα με την Γαλλία ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και το... πλήρωσε με την πρώτη ήττα στο φετινό Ευρωμπάσκετ και ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε τι δεν πήγε καλά για την “επίσημη αγαπημένη”.

Αναφερόμενος λοιπόν, στην κακή για τρία δεκάλεπτα εμφάνιση της Εθνικής και την παραλίγο ανατροπή, τόνισε αρχικά: «Περιμέναμε ότι η Γαλλία θα ήταν πιο συγκεντρωμένη, αλλά εμείς δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Μόνο στις τρεις πρώτες άμυνες παίξαμε καλά και μετά παίζαμε μόνο επίθεση. Όταν επιτρέπεις σε ομάδες με τέτοιους παίκτες να βρουν ρυθμό, έχεις πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε το πλάνο μας, πήγαμε σε πιο επιθετικές άμυνες και θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε αν ήμασταν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί σε κάποιες περιπτώσεις. Θα έλεγα πως οι νέοι κανονισμοί για τα βήματα αλλάζουν τον Οκτώβριο, όχι τώρα. Δύο φορές έκαναν βήματα ο Φουρνιέ και ο Ντιαό, αλλά δεν δόθηκαν. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να ξεχάσουμε το πρώτο μέρος, να κρατήσουμε το δεύτερο και να παίζουμε πάντα το ίδιο δυνατά και συγκεντρωμένα».

Όσον αφορά το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα, ανέφερε: «Η Γαλλία είναι μία δεξιόστροφη ομάδα. Ο στόχος μας ήταν να τους πάμε δεξιά, αλλά μόνο στις πρώτες άμυνες είχαμε συγκέντρωση και παίξαμε δυνατά. Όταν δεν πας στις επαφές και οι καλοί παίκτες του αντιπάλου νιώσουν καλά, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στο πρώτο μέρος παίζαμε άμυνα δύο μέτρα πίσω. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε σε όλο το γήπεδο».

Παπαπέτρου: «Αρχίσαμε χωρίς συγκέντρωση»

Από την άλλη, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος εκπροσώπησε τους Έλληνες διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Αρχίσαμε τον αγώνα χωρίς συγκέντρωση και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτερα, αλλά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε».

Κολέ: «Παίξαμε καλά σαν σύνολο»

Από την πλευρά της Γαλλίδας, ο προπονητής της, Βενσάν Κολέ, τόνισε: «Αρχίσαμε πολύ καλά, σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε πολύ συγκέντρωση και παίξαμε καλά σαν σύνολο. Οι ψηλοί μας βοήθησαν πολύ, όπως και οι γκαρντ που παρέμειναν πολύ αποτελεσματικοί».

Ντε Κολό: «Αντιδράσαμε μετά την ήττα στην πρεμιέρα»

Τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό δίνοντας το παρών στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Κάναμε ένα πολύ καλύτερο ματς και αντιδράσαμε μετά την ήττα μας στην πρεμιέρα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ στο δεύτερο είδαμε πως η Ελλάδα είναι εξαιρετική ομάδα. Θα πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά και να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα  

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics