ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Δ. Γιαννακόπουλος: «Τέλος το ποδόσφαιρο, μόνο μπάσκετ»


Οι επαφές και οι συναντήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη καθώς ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού Superfoods ανακάλυψε πως η ΠΑΕ έχει πολύ περισσότερα χρέη από όσα υπολόγιζε και με δεδομένο ότι η πρόταση που έκανε δεν έγινε αποδεκτή αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις και πλέον θα επικεντρωθεί μόνο στο μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Με επίσημη δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε τι ακριβώς έγινε στις επαφές με τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και την πρόθεση του να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την δημιουργία του ενιαίου Παναθηναϊκού και πλέον να ασχοληθεί με τον μπασκετικό τμήμα, στο οποίο η οικογένειά του έχει προσφέρει τα μέγιστα.

Αναλυτικά ο κ. Γιαννακόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Όταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.
Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...
Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics