ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Ούτε Λάρισα, ούτε ΟΑΚΑ στο Αλεξάνδρειο ο τελικός του Κυπέλλου !


Η έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας έστω και καθυστερημένα ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ και έγινε η έκπληξη καθώς η “μάχη” του τίτλου ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό Superfoods δεν θα γίνει ούτε στη Λάρισα, ούτε στο ΟΑΚΑ αλλά στο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο.

Το αναμενόμενο “ναυάγιο” με την επιλογή της Λάρισας ήταν αναμενόμενο και ενώ όλοι περίμεναν πως η ΕΟΚ θα ανακοίνωνε ως έδρα του φετινού τελικού το ΟΑΚΑ τελικά έγινε η μεγάλη έκπληξη και μετά την σημερινή σύσκεψη της ΕΟΚ και των δύο ομάδων αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Παναθηναϊκού Superfoods το παιχνίδι να διεξαχθεί στην έδρα του Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο», το Σάββατο 18/2 στις 17.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκός – Άρης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.
Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το «Αλεξάνδρειο», το Ο.Α.Κ.Α. και τα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.
Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο «Αλεξάνδρειο», αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα».

Για το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης και την επιλογή του “Nick Galis Hall” μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, ο Αριστείδης Γολέμης, ο οποίος δήλωσε: «Μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών υπήρχε μια πραγματικά ευχάριστη εξέλιξη για το μπάσκετ. Μια σύσκεψη σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης, που έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για έναν τελικό πραγματική γιορτή, όπως όλοι το επιθυμούμε».

Ενώ ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε: «Αποδείχτηκε εμπράκτως η κοινή βούληση για την εύρεση μιας λύσης που θα ήταν και σύμφωνη με τον Νόμο και τις διατάξεις Ασφαλείας και που θα έδειχνε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δρουν με γνώμονα το καλό του αθλήματος. Είμαστε πεπεισμένοι μετά τη σημερινή σύσκεψη ότι ο τελικός θα είναι του επιπέδου που αρμόζει στον θεσμό και στα δύο σωματεία».

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, o διευθύνων σύμβουλος της, Παναγιώτης Τριαντόπουλος ανέφερε: «Λόγω των περιορισμένων επιλογών που είχαμε και της αρχικής θέσης του Παναθηναϊκού πως επιθυμεί να παίξει στη Βόρεια Ελλάδα και στην επιθυμία μας να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς γκρίνιες και παράπονα και να είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ, συμφωνήσαμε να γίνει ο αγώνας στο «Αλεξάνδρειο». Και εγγυήθηκαν οι δύο ομάδες και κυρίως ο Άρης που θα είναι δικό του το γήπεδο πως θα είναι ένας τελικός διαφήμιση για το άθλημα».

Τέλος, εκ μέρους του Άρη, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Παπακυριάκης δήλωσε: «Σήμερα έγιναν πολλά βήματα εμπρός για το ελληνικό μπάσκετ. Η ΚΑΕ Άρης δεσμεύεται πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει ένα παιχνίδι που θα είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Και ευχαριστούμε και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έμεινε πιστή και προσηλωμένη σε όλα όσα είχε πει και είχε δηλώσει από την αρχή, να γίνει ένας τελικός στη Βόρεια Ελλάδα».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics