ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

«Βόμβες» Λάσκαρη: «Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό, δεν θα πληρώσουμε για να μας παίζουν δίκαια»


Πράγματα που σπάνια ακούγονται δημόσια είπε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νικόλαος Λάσκαρης αμέσως μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό Superfoods εξαπολύοντας τα “βέλη” του σε διάφορες... κατευθύνσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα του δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και δεν θα πληρώσει για να την παίζουν δίκαια οι διαιτητές.

Μετά από καιρό ο κ. Λάσκαρης μπόρεσε εν μέσω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του στο εξωτερικό να βρεθεί ξανά στο “Nick Gallis Hall” και να παρακολουθήσει από κοντά παιχνίδι του Άρη και αυτό που είδε στον σημερινό(21/11) αγώνα με τον Παναθηναϊκό Superfoods τον ανάγκασε να κάνει άκρως αιχμηρές δηλώσεις. Για την ακρίβεια έκανε καταγγελίες και λόγο για εκβιασμούς.

Δίνοντας το παρών στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα για την 7η αγωνιστική της Basket League, ο κ. Λάσκαρης ανέφερε αρχικά: «Δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό δεν μου είχαν επιτρέψει να είμαι κοντά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα(21/11). Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ή καλύτερα να πούμε ότι δεν μας επέτρεψαν να το διεκδικήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν εμφανές, κάθε φορά που πλησιάζαμε όλο και κάτι γινόταν το οποίο δεν μας επέτρεπε να περάσουμε μπροστά. Είναι κρίμα για τους παίκτες και τους δικούς μας και του Παναθηναϊκού. Τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει να είναι κοντά στην κορυφή, αλλά κανείς παίκτης δεν θέλει να κερδίζει έτσι. Έτσι είναι το σύστημα στην Ελλάδα, θέλουμε να το αλλάξουμε, αλλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ μόνο με το τι γίνεται στην Ελλάδα και τον Άρη, δυστυχώς γιατί αυτό απαιτεί 10 άτομα να τρέχουν από εδώ και από εκεί και να ζητάνε από διάφορες ομάδες να υπάρχει ίση μεταχείριση. Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν σταματάνε να στηρίζουν την ομάδα και δεν γίνονται έκτροπα. Έχω δει όλους τους αγώνες και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια έκτροπα. Ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους γιατί τέτοιες διαιτησίες στο παρελθόν θα δημιουργούσαν έκτροπα. Γράφουν για συνθήματα 10.000 πρόστιμο δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Ζητούν να έρθουν επενδυτές αλλά με τέτοιο αίσχος πως θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη με ποια όρεξη να πας να παίξεις; Ο κόουτς καλά έκανε και δεν μπήκε σε συζήτηση για τη διαιτησία κι εγώ το αποφεύγω. Συνεχίζεται όμως το ίδιο τροπάριο. Δεν ενδιαφέρει κάποιους να παίζεται σωστό μπάσκετ μέσα στο παρκέ. Εμείς δεν θα πληρώσουμε άτομα που θέλουν να πληρωθούν για να παίζουν δίκαια… Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ και η διαιτησία να το επιτρέπει αυτό. Αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το ποιους εννοεί, είπε : «Δεν θα τους ονομάσω, μας έχει ζητηθεί κατά κάποιο τρόπο από εμένα προσωπικά! Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι ότι δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Φέτος μπορώ να καταλάβω ακόμα καλύτερα γιατί κάποιοι άλλοι μέτοχοι έχουν μπει στο παιχνίδι αυτό. Διότι δεν είναι καθόλου ωραίο να είσαι μέσα στο γήπεδο και να βλέπεις πράγματα όπως το σημερινό. Και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπήκαν μέσα σε αυτό και άρχισαν να κάνουν δωράκια και διάφορες άλλες χάρες. Εδώ πρέπει να το κάνεις αυτό μόνο και μόνο για να είναι δίκαιοι μαζί σου, όχι για να νικάς. Είναι απαράδεκτο».

Όσο για το αν ο Άρης "πληρώνει" το γεγονός πως αποτέλεσε αντιπολίτευση στον ΕΣΑΚΕ, σχολίασε: «Δύσκολη ερώτηση. Ιστορικά ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε τόση δύναμη στη διαιτησία. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν ο ΕΣΑΚΕ επηρεάζει. Από την άλλη μεριά σίγουρα έχει το χεράκι του μέσα ο ΕΣΑΚΕ. Γιατί το πότε γίνονται οι αγώνες αποφασίζεται φέτος από μία επιτροπή πρωταθλήματος που την διόρισε εντελώς αυθαίρετα ο πρόεδρος. Δεν ψηφίστηκε. Είπε κάποιος εγώ βάζω αυτή την επιτροπή η οποία θα αποφασίζει για το πρόγραμμα. Είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα 4 αγώνες σε 8 ημέρες. Πέρυσι είχε συμφωνηθεί ότι πάνω από όλα θα είναι το εγχώριο πρωτάθλημα που σημαίνει πως οι αγώνες θα γίνονται Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν τηρείται. Με τον Ολυμπιακό υπήρχε το θέμα της NOVA, εκεί να το καταλάβω. Ήταν το ντέρμπι ποδοσφαίρου. Μας έβαλε εμάς σε ένα τρυπάκι να τρέχουμε από τη μία χώρα στην άλλη. Εκεί να πω πως έβγαλε την ουρά του από έξω ο ΕΣΑΚΕ. Μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης κάνει διαφορά. Για το σημερινό αγώνα εντελώς αυθαίρετα βρέθηκαν μαζί ομάδες και η ΑΕΚ και το Ρέθυμνο ψήφισαν να παίξουμε σήμερα. Από που και ως που; Ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα, και μπορεί να έχουν άλλα συμφέροντα να διαλέξουν πότε θα παίξεις. Έχω ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Μελλή και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε. Αυτό το πράγμα δεν γίνεται, είναι απαράδεκτο. Παίζουμε Δευτέρα και παίζουμε πάλι Τετάρτη εκτός. Ενδιαφέρει κανένα; Δεν ενδιαφέρει. Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται πως είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε δύο ομάδες».

Τέλος, σχετικά με την πενταμελής επιτροπή του πρωταθλήματος, που αποτελείται από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο (και όχι Άρη), ανέφερε: «Πρώτον δεν μας ρώτησαν. Δεύτερον τέθηκε μία επιτροπή όπου μετά θα άλλαζαν τα πράγματα ανάλογα με το πως θα πήγαινε. Ούτε αυτό έγινε. Έδωσαν στον Άρη κάποιες θέσεις οι οποίες είναι σημαντικές ίσως για το μέλλον του ΕΣΑΚΕ αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα. Θα τεθεί και αυτό το ερώτημα. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι, βλέπω κάτι εντελώς αυθαίρετο. Βλέπω ομάδες που ίσως έχουν παραπάνω πιθανότητες να κερδίσουν ομάδες που παίζουν Ευρώπη να διαλέγουν το πότε θα παίζεις. Δεν γίνεται αυτό. Βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτό που υποτίθεται ότι ο ΕΣΑΚΕ είναι εδώ για να κάνει. Η δουλειά του είναι να προστατέψει και να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι να στηρίξει ομάδες της Ευρωλίγκας. Πως παίζουν στην Ισπανία Σαββατοκύριακο και εδώ να παίζουν Δευτέρα. Ζητώ επίσημα εξηγήσεις γιατί δεν παίζουμε Σαββατοκύριακο. Αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία. Υπάρχει σκοπιμότητα. Δεν είναι τυχαίο ποιες ομάδες επιλέχθηκαν να μπουν στην επιτροπή. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πως θα συνεχίσει το πρωτάθλημα».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics