ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Μπούτσκος: «Κίνητρο στη μάχη και πεινασμένο βλέμμα για τη νίκη»


Το παιχνίδι με το Λαύριο είναι ήδη παρελθόν και στον ΠΑΟΚ μπαίνουν και πάλι σε ρυθμούς Basketball Champions League καθώς ακολουθεί το παιχνίδι της Τρίτης με την Βιλερμπάν, το οποίο ανέλυσε ο Παντελής Μπούτσκος.

Την επόμενη κιόλας του αγώνα με το Λαύριο και επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη στον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν την προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι με την Βιλερμπάν και ο στενός συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στο προπονητικό τιμ, Παντελής Μπούτσκος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δικεφάλου ανέλυσε τον αγώνα και την Γαλλική ομάδα και εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Αναλυτικά, ο Παντελής Μπούτσκος μέσω του paokbc.gr ανέφερε:
«Συνεχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League και υποδεχόμαστε την Asvel, μια ομάδα με ιστορία και πολύ σοβαρό πρόγραμμα, για την οποία έχουμε μεγάλο σεβασμό. Βλέποντας πόσο αμφίρροπη διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλό μας, διαπιστώνουμε ότι κάθε κατοχή, κάθε πόντος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Έτσι οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το σπίτι μας, σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια και συγκέντρωση λόγω των χαρακτηριστικών του αντιπάλου μας.

Στη θέση του point guard η προσθήκη του Nelson, γνώριμού μας από την θητεία του στην ελληνική λίγκα, συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τον Hodge, η ταχύτητα του οποίου στο transition αποτελεί σημείο αναφοράς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταματήσουμε τις δυναμικές διεισδύσεις του Nelson και τις δημιουργίες του Hodge στο ανοιχτό γήπεδο, όπου παράγουν ελεύθερα σουτ για τον Lang, έναν χαρισματικό σουτέρ, αλλά και για τον Sy, που εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα με πολλά back door κοψίματα στην πλάτη της άμυνας.

Στα forward, το all around παιχνίδι των Uter και Dragovic κάνει πολύ λειτουργική την επίθεση τους σε set παιχνίδι και η ικανότητα του σέντερ Watkins να σουτάρει από μέση απόσταση καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της άμυνας, αφού ανοίγει τους χώρους για τα drive των παικτών από την περίμετρο.

Συνεχίζοντας ένα νικηφόρο σερί, αντλούμε αυτοπεποίθηση αλλά και αγοράζουμε χρόνο για να βελτιώσουμε τόσο τη λειτουργία της επίθεσης όσο και την άμυνα μας και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Άλλωστε είναι δύο πράγματα αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει άμεσα το άλλο. Όταν σκοράρεις, επιστρέφεις με μεγαλύτερο ζήλο και αυταπάρνηση στην άμυνα, και όταν σταματάς τον αντίπαλο σου πίσω, πηγαίνεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και με ευκαιρίες για χτυπήματα στον αιφνιδιασμό.

Ο ορίζοντας μας φτάνει μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε μία ομάδα προς ανάπτυξη και οφείλουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι και να επιτυγχάνουμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους σε κάθε προπόνηση ώστε κάθε τρεις μέρες να μπαίνουμε με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο στη μάχη και με το πεινασμένο βλέμμα για τη νίκη».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics