ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Παππάς: «Στόχος του Παναθηναϊκού η κατανόηση των ρόλων κάθε παίκτη»


Επιστρέφοντας ο Παναθηναϊκός Superfoods από την Μόσχα όπου έλαβε μέρος στο τουρνουά “Gomelsky Cup” ο στενός συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Νίκος Παππάς έκανε έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα προετοιμασίας και τόνισε πως αυτή τη στιγμή στόχος της ομάδας είναι η κατανόηση των ρόλων κάθε παίκτη.

Με την προετοιμασία της νέας σεζόν να οδεύει στο τέλος εννιά μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Εξάστερου, ο στενός συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στο προπονητικό τιμ, Νίκος Παππάς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας(paobc.gr) έκανε έναν μίνι απολογισμό της πορείας των “πράσινων” και στάθηκε στα στοιχεία που θα επικεντρωθούν οι προπονητές και οι παίκτες.

Αναλυτικά ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Καλησπέρα σας,

Μέσα από αυτές εδώ τις γραμμές θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε βήμα-βήμα την πρόοδο και την πορεία της ομάδας μας σε μια τόσο απαιτητική χρονιά. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας, καθώς σε εννέα μέρες θα δώσουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Στο σημείο αυτό μέσα από τα φιλικά παιχνίδια γίνεται η αξιολόγηση των θετικών και μη στοιχείων που παρατηρούμε σε σχέση με όσα ζητάει ο κόουτς στις προπονήσεις, παράλληλα η διάρκεια ανάλυσης μέσω του βίντεο αυξάνεται και οι προπονήσεις μας επικεντρώνονται στη διόρθωση των λαθών αυτών και την εστίαση των λεπτομερειών. Παίζοντας, λοιπόν, τέσσερα φιλικά το τελευταίο δεκαήμερο με πολύ ανταγωνιστικές ομάδες εντός και εκτός έδρας μας βοήθησε να κατανοήσουμε σε ποιά κομμάτια του παιχνιδιού μας παρατηρούμε πρόοδο και σε ποια χρειαζόμαστε βελτίωση.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της εικόνας μας μέσα από τα «Diamonds Are Forever» και «Gomelsky Cup» Tournaments, ένα από τα πρώτα στοιχεία που παρατηρούμε είναι η αυξομείωση στη διάρκεια της απόδοσής μας, κάτι το φυσιολογικό για την εποχή, μιας και οι προσθήκες νέων παικτών είναι αρκετές και ο αριθμός προπονήσεων μικρός. Άλλωστε, η εμπέδωση των κανόνων, οι συνεργασίες μας σε άμυνα και επίθεση όπως επίσης η βελτίωση της επικοινωνίας μας μέσα τον αγώνα (στοιχεία που θα σταθεροποιήσουν τη διάρκειά μας) είναι κάτι το οποίο μόνο μέσα από την προπόνηση μπορεί να επιτευχθεί, με τους παίκτες να δείχνουν μεγάλη θέληση και υψηλό συναγωνισμό!
Η ταχύτητα εκτέλεσης των συνεργασιών είναι επίσης ένα θέμα στο οποίο ο προπονητής δίνει μεγάλη βαρύτητα αφού στο σύνολό τους οι παίκτες έχουν αθλητικότητα και ταλέντο, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, είτε στο μισό γήπεδο. Η γραμμή, βέβαια, που χωρίζει το γρήγορο με το βιαστικό παιχνίδι είναι λεπτή και μέσω της ανάλυσης της εικόνας οι παίκτες παρατηρούν τα λάθη που κάναμε σε αυτή τη σειρά αγώνων με στόχο την μείωση τους, τα οποία λάθη σε μεγάλο ποσοστό προέρχονταν από τέτοιου είδους καταστάσεις.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό,  στόχος της ομάδος  είναι η κατανομή και κατανόηση των ρόλων του κάθε παίκτη, κάτι το οποίο θα έχει ως  αποτέλεσμα την ταχύτερη επίτευξη χημείας και της παρουσίασης της αγωνιστικής μας ταυτότητας πάνω στο παρκέ.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα
Νίκος».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics