ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλάζει η Basket League, με 6 ομάδες στα playoffs


Διαφορετικό θα είναι από φέτος το πρωτάθλημα της Α1 των Ανδρών καθώς ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε πως αλλάζει το σύστημα των playoffs καθώς από εδώ και πέρα θα συμμετέχουν έξι ομάδες στην τελική φάση.

Στο πλαίσιο της σημερινής(8/9) κλήρωσης της σεζόν 2016-'17, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής αποκάλυψε πως από φέτος αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Από εδώ και πέρα στην τελική φάση δεν θα συμμετέχουν οι ομάδες που στη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα τερματίσουν στην πρώτη οκτάδα αλλά οι πρώτες έξι της βαθμολογίας και τα ζευγάρια 3-6 και 4-5 θα προκρίνονται μέσα από 5 αγώνες και η πρόκριση θα κρίνεται στις 3 νίκες. Επίσης, οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας δεν θα αγωνίζονται στα προημιτελικά και θα περιμένουν τους αντιπάλους τους στα ημιτελικά, τα οποία θα κρίνονται στις 3 νίκες.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο κ. Μελής ανέφερε: «Στόχος μας αποτελεί να είναι η Α1 ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς περιστατικά βίας και με γεμάτα τα γήπεδα. ένα πρωτάθλημα με δυνατές συγκινήσεις, όπως αυτές που ζήσαμε στους περυσινούς τελικούς. Από τη νέα χρονιά θα αλλάξουμε το σύστημα διεξαγωγής των playoffs. Μόνο οι πρώτοι έξι θα συμμετέχουν. Τα ζευγάρια 3-6 και 4-5 θα προκρίνονται μέσα από 5 αγώνες. Θα έχουμε δηλαδή πιο ανταγωνιστικά ζευγάρια. Πρέπει να αναπτύξουμε το προϊόν μας και να το κάνουμε πιο ελκυστικό για να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει τους αγώνες της Basket League. Η ανανέωση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ είναι εξίσου σημαντική».

Τέλος, σχετικά με το πρωτόγνωρο γεγονός να συμμετάσχει στην κλήρωση του πρωταθλήματος ομάδα που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, εξήγησε: «Συμβαίνει για πρώτη φορά να χρησιμοποιείται η wild card και πρέπει να είμαστε απολύτως σύννομοι για να μην αδικήσουμε κάποια ομάδα. Η Κηφισιά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, ο Εθνικός Πειραιά δεν την αντικατέστησε. Όποια ομάδα κι αν επιλεγεί θα έχει μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε τελειώσει...».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics