ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Μ. Παπαδόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει άλλους δύο ποιοτικούς παίκτες»


Για τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής και για αυτές που αναμένονται, τους παίκτες που “ακούγονται”, για την εξέλιξη με τον Κλαβέρ, την πρόταση των έξι ξένων και την αντίδραση του Ολυμπιακού αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη μίλησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τις μεταγραφές που έγιναν ενώ αποκάλυψε και πόσες και ποιες ακόμα θα γίνουν, αναφέρθηκε στην αρνητική εξέλιξη με τον Κλαβέρ που πήγε τελικά στην Μπαρτσελόνα ενώ σχολίασε και την χθεσινή συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, την πρόταση της ομάδας του για τους 6 ξένους στο πρωτάθλημα και την αρνητική ψήφο και αντίδραση του Ολυμπιακού.

Αρχικά, σχετικά με την υπόθεση του Βίκτορ Κλαβέρ που κατέληξε στην Μπαρτσελόνα εξήγησε: «Από την πρώτη στιγμή που επιχειρείς να κάνεις μία τέτοια μεταγραφή, ενός διεθνούς Ισπανούς, και ποιοτικού παίκτη είναι δύσκολη. Δεν είναι για οικονομικούς λόγους, αφού ένας Ισπανός θα προτιμήσει να παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο σπίτι του. Ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν στην Ισπανία επειδή η Βαλένθια διατηρούσε οψιόν για ομάδες της Ισπανίας, με buy out 3 εκατ. ευρώ. Είχε πρώτη επιλογή τη Ρεάλ, από την πρώτη στιγμή το ξέραμε αυτό. Ξέραμε ότι αν η Ρεάλ δώσει τα λεφτά, ο παίκτης θα επιλέξει να παίξει σε εκείνη την ομάδα. Ο Σπανούλης ας πούμε προτίμησε να μείνει στον Ολυμπιακό, ο Μπουρούσης ήρθε στον Παναθηναϊκό και στο παρελθόν ο Διαμαντίδης έμενε στον Παναθηναϊκό, αν και είχε πολύ σημαντικές προτάσεις. Δεν τα έβρισκε στα χρήματα με τη Ρεάλ, είχε πρόταση από την Τουρκία που δεν ήθελε να πάει με τίποτα. Είναι μία λεπτομέρεια που δεν ξέρετε και δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, αφού δεν είναι δικός μας παίκτης. Δεν είναι η Φενέρ πάντως. Ήρθε από την Τουρκία μία μεγάλη πρόταση. Ήταν μεγαλύτερη πρόταση και από εκείνη που κάναμε εμείς στον Παναθηναϊκό και δεν ήθελε να πάει πριν από τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονική χώρα. Εκεί καθυστερώντας, δεν ξέρω αν ήταν εσκεμμένα, ίσως περίμενε κάποια πρόταση από τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Μας είπαν ότι ήθελαν να δουν τις λεπτομέρειες της ενδεχόμενης συνεργασίας μας. Όλες οι ομάδες θα ήθελαν τον παίκτη, πόσω μάλλον ο Μπαρτζώκας που είχε συνεργαστεί μαζί του. Εκτιμούσαμε πως δεν ήταν πρώτη επιλογή του παίκτη η Μπαρτσελόνα, επειδή είναι από τη Μαδρίτη. Ο μάνατζέρ του μάς έλεγε πως μπήκε η Μπαρτσελόνα, αλλά θεωρούσε απίθανο να τα βρουν. Εμάς μάς είχαν πει ότι αποκλείεται να τα βρουν, θεωρούσα όμως αυτονόητο ότι θέλουν να συνεχίσει στην Ισπανία. Επικοινώνησα με τον μάνατζέρ του και του είπα πως αισθάνομαι πως περιμένουν να τα βρει η Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα. Αν δεν αποφάσιζε να τα δώσει αυτά τα λεφτά η Μπαρτσελόνα, θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό. Ίσως να χρησιμοποίησαν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για να πιέσουν κάπως καταστάσεις, ακόμη και η Βαλένθια που την επόμενη σεζόν».

Για το «τεσσάρι» που φαίνεται πως ψάχνει ο Παναθηναϊκός, είπε: «Λέμε για “τεσσάρι” – “τριάρι”, δημοσιογραφικά όλοι λέμε πράγματα. Αλλά το θέμα είναι τι θέλει ο προπονητής. Ο Κλαβέρ ήταν ένας ποιοτικός παίκτης, μία ξεχωριστή περίπτωση και άξιζε να αλλάξεις τα πλάνα σου. Μπορεί ο επόμενος παίκτης να είναι “4” που πάει στο “5”. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση, που να είναι βέβαια στα δικά του οικονομικά πλαίσια. Δεν σας κρύβω ότι φέτος έχουμε ξεπεράσει το μπάτζετ των προηγούμενων ετών με τις μεταγραφές που κάναμε το προηγούμενο διάστημα».

Ενώ για το αν θα κινηθεί για Αμερικάνο μετά και την σχετική αλλαγή στον κανονισμό με τους έξι ξένους ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πάντα το καλύτερο. Η αμερικανική αγορά σού δίνει περισσότερες και οικονομικότερες λύσεις. Είδα κάποιες αντιδράσεις που υπάρχουν, που απλά είναι για να υπάρχουν».

Στη συνέχεια για το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο παίκτες και αν ο ένας από τους δύο θα είναι ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι αποκάλυψε: «Ισχύει, ναι (πως θα πάμε για δύο παίκτες). Είναι μία επιλογή μας ο Μαρκοϊσβίλι. Την εξετάζουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά μην ξεχνάτε πως και αυτός ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα. Ο ένας από τους δύο, ναι, μπορεί να είναι και Αμερικάνος. Οι όποιες προσθήκες θα είναι ποιοτικές και ουσιαστικές. Νομίζουν μερικοί ότι χάθηκε για οικονομικούς λόγους ή κάναμε κράτει στην υπόθεση του Κλαβέρ. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει τις καλύτερες λύσεις. Από όσα ξέρω οι παίκτες είναι ποιοτικοί και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, θα είναι αυτό που θέλει ο προπονητής. Μπορεί και πριν από το τέλος Ιουλίου».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και την αντίδραση του Ολυμπιακού: «Δεν είναι διαρροές. Είναι από μία συγκεκριμένη ομάδα που βγάζει πληροφορίες. Είναι φυσικά από τον Ολυμπιακό. Όταν όλες οι ομάδες το ψήφισαν, ποιος το έβγαλε ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης; Εγώ θα σας πω πρώτα για το αθλητικό κομμάτι, είναι μία απόφαση που έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από 3-4 χρόνια. Και για οικονομικούς λόγους, αφού οι ομάδες βρίσκουν περισσότερες λύσεις. Δεύτερος λόγος πως αυτό θα κάνει καλό και στους Έλληνες παίκτες, αφού θα μένουν περισσότερα χρήματα για εκείνους μετά τις φθηνές λύσεις που θα βρεθούν από την Αμερική. Εμείς που είμαστε μία ομάδα που έχει επενδύσει τόσο στο ελληνικό στοιχείο και σε νεαρούς παίκτες, λέτε τώρα να αλλάξουμε το πλάνο μας; Εδώ τώρα είναι ένα θέμα και για αυτό είπαμε πως θα γίνει μετά το τέλος του πρώτου γύρου, αφού γίνονται αλλαγές συνέχεια και υπάρχουν τραυματισμοί. Να μην έχει το δικαίωμα μία ομάδα να αλλάξει το ρόστερ της κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και να ψάχνει για παίκτη με κοινοτικό διαβατήριο. Ο Ολυμπιακός φώναζε για να φωνάζει. Ο Λοτζέσκι έμεινε πέρσι για έξι μήνες έξω και δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει με κάποιον ισάξιο κοινοτικό διαβατήριο. Εμάς για παράδειγμα μας λένε: “Δώστε μας 50.000€ για να σας δώσουμε κοινοτικό διαβατήριο για τον Γκιστ ή τον Τζέιμς Φελντέιν ”».

Ενώ για την μεταφορά των ποινών που δεν ψηφίστηκε, είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για τον ΕΣΑΚΕ. Ο ΕΣΑΚΕ πλέον έχει μία νέα διοίκηση, με νέους ανθρώπους, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τους βάζουν στη μέση και πάμε να μεταφέρουμε παντού την “κόντρα” μας. Δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω επί του θέματος. Όταν μία απόφαση ψηφίζεται 13-1 δεν μιλάμε, πάντως, για μία απόφαση σκάνδαλο. Φανταστείτε ότι ο κ. Αγγελόπουλος 18 Ιουλίου έφυγε από τη δουλειά του ή τα μπάνια του, ήρθε στον ΕΣΑΚΕ για να αναπτύξει τις απόψεις του και ήρθε 13-1. Του είπα: “χαίρομαι που είσαστε εδώ, επειδή πίστευα ότι θα προχωρήσουμε ενωμένοι”. Μετά τους τελευταίους τελικούς που κρίθηκαν σε ένα καλάθι, και όλοι ήταν μία αγκαλιά, και μετά να λέμε να γίνουμε πάλι έτσι; Δεν φταίνε οι δύο ομάδες αν υπάρχει αντιπαλότητα προσωπική. Αυτό είπαμε και στον ΕΣΑΚΕ».

Όσον αφορά τον ρόλο που θα έχουν φέτος στην ομάδα παίκτες όπως οι Χαραλαμπόπουλος και Μποχωρίδης, οι οποίοι δεν αξιοποιήθηκαν όσο έπρεπε από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς σχολίασε: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Είμαι ένας άνθρωπος που συνεργάζομαι με τους προπονητές και δεν θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος αδικηθεί. Είμαι της άποψης πως αν κάποιος όσο και αν έχει αδικηθεί, αν δουλέψει θα βρει το δρόμο του. Τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα να παίξουν. Αν δεν παίξουν γιατί να τους κρατάμε;».

Ενώ για την υπόθεση του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και το αν θα συνεχίσει στην ομάδα, είπε:«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα όλες τις κινήσεις και είναι θέμα καθαρά τεχνικό. Και θέμα σχεδιασμού της ομάδας. Ο “Βλάντο” είναι ένα πολύ καλό παιδί και ποιοτικός παίκτης».

Κατόπιν, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη και για το αν του προτάθηκε ρόλος στην ομάδα μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που έχει προταθεί από την ημέρα που είπε πως θα σταματήσει, αλλά είναι δική του επιλογή».

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, είπε: «Ο κόσμος να είναι βέβαιος πως οι προσθήκες που θα γίνουν θα είναι ποιοτικές. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε πως φέτος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Κλείνοντας, όταν ρωτήθηκε για το αν ανάμεσα στους παίκτες που προτάθηκαν στον Παναθηναϊκό είναι και ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Μάνος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Δεν έχει προταθεί, έχει συμβόλαιο με την Ούνιξ Καζάν και είναι πολυετές από όσο ξέρω. Δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να φύγει από την ομάδα του».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics