ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

«Πέρασε» η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους 6 ξένους στο πρωτάθλημα


Η πρόταση του Παναθηναϊκού για έξι ξένους ανεξαρτήτως εθνικότητας από το επόμενο πρωτάθλημα υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των υπόλοιπων ομάδων της Basket League και “πέρασε” στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αλλά θα ισχύσει από τον δεύτερο γύρο. Αντίθετοι ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας.

Στην πρώτη γενική συνέλευση που έγινε με τον νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, τον Μιχάλη Μελή, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με δύο προτάσεις και πήρε το “ναι” και για τις δύο. Η πρώτη πρόταση των “πράσινων” αφορούσε την μετατροπή του υπάρχοντος συστήματος των 4 ξένων και 2 κοινοτικών σε 6 ξένους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Η πρόταση πέρασε με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά(Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών) όμως δεν θα ισχύσει από την έναρξη της σεζόν 2016-'17 αλλά από τον δεύτερο γύρο. Η απόφαση αυτή αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις ομάδες που θα θελήσουν να ενισχυθούν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος καθώς θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων όσον αφορά τους παίκτες που θα επιλέξουν.

Παράλληλα, στη σημερινή πολύωρη συνέλευση ο Παναθηναϊκός που εκπροσωπήθηκε από τους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Μπαλτάκο πρότεινε και την παραγραφή των ποινών του πειθαρχικού κώδικα για φυσικά πρόσωπα δηλαδή οι ποινές να μην μεταφέρονται στην επόμενη σεζόν. Επίσης, η συγχώνευση ποινών, όπως και η αποσύνδεση ποινών για άτομα που δεν έχουν διοικητική ή ιδιοκτησιακή σχέση με κάποια ομάδα. Και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή με απόντα τον Άρη και με 12 ψήφους υπέρ και 1 κατά που ήταν του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε σύσσωμος το παρών καθώς στη συνέλευση βρέθηκαν οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιώργος Σκινδήλιας και Χρήστος Σταυρόπουλος. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι τόνοι να “ανέβουν” για λίγο.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics