ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Παπαθεοδώρου: «Ευχάριστο η επιστροφή Κόνιαρη, προβληματισμός για τις απουσίες»


Την πρώτη της φετινή συγκέντρωση για την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, που θα φιλοξενηθεί 15-24 Ιουλίου στη Χαλκίδα είχε η Εθνική Νέων Ανδρών και ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τους στόχους της ομάδας, την επιστροφή του Κόνιαρη αλλά και τις πολλές απουσίες διεθνών που τον προβληματίζουν.

Την προετοιμασία τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας ξεκίνησε σήμερα(13/6) η Εθνική Νέων Ανδρών και στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι Δημήτρης Σταμάτης, Διονύσης Σκουλίδας και Αντώνης Κόνιαρης μίλησαν για τον μεγάλο στόχο της ομάδας.

Την αρχή των δηλώσεων έκανε ο κόουτς της Εθνικής, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις πολύ σημαντικές απουσίες της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η δυσκολία γιατί θα παίξουμε για πρώτη φορά στη Β’ κατηγορία. Πολλοί αντίπαλοι είναι άγνωστοι, αλλά υπάρχουν και 2-3 καλές ομάδες, όπως η Κροατία, η Ρωσία και η Βοσνία. Μας προβληματίζει αυτό, αλλά περισσότερο μας προβληματίζουν οι απουσίες που έχουμε. Σε πρώτη φάση Χαραλαμπόπουλος και Ντόρσεϊ είναι στην Ανδρών, ο Μήτογλου έχει κάνει ένα χειρουργείο και δεν είναι μαζί μας, ενώ ο Παπαγιάννης είναι στις ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως πολλά παιδιά που έχουν δυνατότητες και με αυτά τα παιδιά θα παλέψουμε για το στόχο μας. Τα παιδιά που θέλαμε να καλέσουμε τα έχουμε ήδη καλέσει. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθούν πολλά από την πορεία της Ανδρών. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να προπονηθούμε ποιοτικά, γιατί έχουμε… ενάμιση ψηλό. Τα παιδιά αυτά έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη χαρά για μας ότι δύο παιδιά μας κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Ντόρσεϊ. Θεωρώ πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που με την παρουσία τους και τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουν μελλοντικά να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών. Επειδή είπαμε όμως για τις απουσίες, θα πούμε για μια ευχάριστη παρουσία, αυτή του Αντώνη Κόνιαρη. Πέρσι μας έλειψε πάρα πολύ. Είναι ένα παιδί που βρίσκεται από πολύ μικρό στις εθνικές ομάδες. Θεωρώ πως θα καταφέρει να προπονηθεί σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει μια θέση. Ο υγιής Κόνιαρης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ».

Σταμάτης: «Είναι τιμή να φοράμε τη φανέλα της Εθνικής»

Από την άλλη, ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε: «Μαζευτήκαμε πρώτη φορά. Έχουμε την αποστολή να ανέβουμε ξανά στην πρώτη κατηγορία. Είναι όμορφο που συγκεντρωθήκαμε όλα τα παιδιά μαζί και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Τα παιδιά που υπηρετούν αυτή την ομάδα περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο κι όχι για να πάνε διακοπές. Είναι τιμή για τον καθέναν να φορά τη φανέλα της Εθνικής κι έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι».

Σκουλίδας: «Δεν υποτιμάμε κανέναν»

Ο Διονύσης Σκουλίδας μιλώντας και εκείνος με αφορμή την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, είπε: «Είναι πρωτόγνωρο που θα παίζουμε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά το μπάσκετ δεν αλλάζει. Δεν υποτιμάμε κανέναν. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία σαν να παίζουμε από τώρα στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν ομάδες με μπασκετικές αρχές, με παιδιά που αγωνίζονται στους συλλόγους τους και θα είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Θα αντιμετωπίσουμε τον καθέναν ως τον καλύτερο αντίπαλο. Η Εθνική πρέπει να είναι για κάθε παίκτη το όνειρο. Σημαίνει πολλά για όλους μας, γιατί έτσι μπορούμε να δώσουμε χαρά σε έναν ολόκληρο λαό».

Κόνιαρης: «Να δείξω πως είμαι πάλι δυνατός»

Τέλος, ο Αντώνης Κόνιαρης, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας, ανέφερε: «Τα παιδιά πήγαν πολύ καλά πέρσι και χωρίς εμένα. Ήθελα να είμαι εκεί, αλλά δεν μπορούσα. Χαίρομαι που επέστρεψα και θέλω να δείξω πως είμαι πάλι δυνατός. Δεν έχει σημασία που παίζουμε στη Β’ κατηγορία. Θα παίξουμε με θεωρητικά εύκολες ομάδες, που όμως μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες αν είμαστε χαλαροί».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics