ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Πεδουλάκης: «Θα τους υπερασπίζομαι μέχρι τέλους»


Δύο μέρες πριν την έναρξη των μικρών τελικών και τρεις πριν το ξεκίνημα των μεγάλων τελικών της Basket League πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου και ο άθελά του πρωταγωνιστής, Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε σε όλα ακόμα και στην σημερινή είδηση της καταγγελίας του Ολυμπιακού εις βάρος του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς έχει ήδη ξεκινήσει και έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου των προπονητών με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού κατά της διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστή η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του σχετικά με το περιστατικό στο “Nick Galis Hall” στον τρίτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού λοιπόν, εκτός από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του και τους τελικούς αναφέρθηκε και στην κίνηση αυτή του Ολυμπιακού.

Αρχικά, αναφερόμενος στην αγωνιστική κατάσταση του Εξάστερου και την σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Είμαι 25 μέρες στην ομάδα. Υπάρχουν θέματα που προβληματίζουν, ενώ υπάρχουν κάποια για αισιοδοξία. Μπορώ να πω ότι έχει φύγει από το DNA της η ομάδα δηλαδή αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνικές ομάδες που στηρίζονται στο μυαλό της και κοστίζει στα μεγάλα ματς. Μια σειρά τέτοια είναι με τον Ολυμπιακό, όπου υπάρχουν καταστάσεις εντός κι εκτός που πρέπει να διαχειριστείς. Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει τέτοια ματς, αλλά και αρκετά όχι και αυτό με προβληματίζει. Το πρόβλημα είναι ειδικά τα ψηλά παιδιά. Έφυγε ο Κούζμιτς, έχει χτυπήσει ο Παπαγιάννης, χτύπησε ο Γιάνκοβιτς και ουσιαστικά έχει πρόβλημα η αεροπορία μας και αυτό μας προβληματίζει».

Σχετικά με τη σειρά με τον Άρη που προηγήθηκε, ανέφερε: «Αλήθεια είναι πως τα πέντε παιχνίδια με τον Άρη μάς βοήθησαν. Μας βοήθησαν να δούμε αδυναμίες. Είχαμε περισσότερα παιχνίδια να δούμε video. Όπως είπε και ο Γιάννης (σ.σ. Σφαιρόπουλος) οι τελικοί είναι σαν τις Πανελλήνιες, αλλά εμείς κάνουμε ταχύρυθμα μαθήματα».

Όσο για το ποια είναι η κατάσταση των Καλάθη και Διαμαντίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, εξήγησε: «Ο Καλάθης κάνει προπόνηση μαζί μας. Ο Διαμαντίδης δεν κάνει. Ούτε σήμερα θα είναι μαζί μας. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας δώσουν το ΟΚ».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει ρόλους. Ομάδα χρόνια δομημένη. Εμείς έχουμε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, αλλά πρέπει να υπάρχουν ρόλοι και να μπορούν να τους κάνουν. Υποτιμούμε τα παιδιά που κάνουν δεύτερους ρόλους. Συνήθως αυτοί που έχουν επιθετικό ταλέντο θεωρούμε ότι μπορούν να σκοράρουν, αλλά εμείς θέλουμε παιδιά που να μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Εξ ου και η χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου στο 5ο ματς. Αυτές είναι οι διαφορές, ο Ολυμπιακός έχει λειτουργήσει σε ένα μοντέλο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς παίκτες που πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον».

Για το αν φοβάται πως θα χρεωθεί ενδεχόμενη απώλεια του τίτλου, σχολίασε: «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Επιστρατευτήκαμε σε μία δύσκολη κατάσταση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις δουλέψει. Μπορεί να συμβεί. Είναι σαν το μποξ, όμως. Αν φοβάσαι, σταματάς. Πήγα κι έκανα προπονήσεις σε παιδοεφηβικά, γιατί ήταν η μόνη εμπειρία που δεν είχα. Είμαι άνθρωπος του μπάσκετ και του Παναθηναϊκού. Έχω καταλάβει τι θέλω να κάνω, τι με εκπροσωπεί και τι με βολεύει και βάσει αυτών προχωράω.

Όσον αφορά τα υβριστικά συνθήματα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και την καταγγελία του Ολυμπιακού εις βάρος του, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν κάθετος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Με ευχολόγια δεν γίνεται. Έχει αλλοιωθεί η ελληνική κοινωνία. Όλα είναι υλισμός, πώς να δικαιολογήσουμε τα πράγματα πως μας βολεύει. Το κόσμημα Διαμαντίδης είναι σε μια χώρα που υπάρχει έλλειψη σεβασμού και είναι βούρκος. Αυτά τα παιδιά όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς βγήκαν μέσα από μια δύσκολη διαδικασία. Όταν χαρίζεις κάτι επαναπαύεσαι. Μόνο ο φραπές έχει αλλάξει κι έχει γίνει φρέντο. Γιατί έχει ανέβει το επίπεδο του Έλληνα προπονητή; Βλέπεις ότι στα παιδικά υπάρχουν προγράμματα που είναι πολύ μπροστά. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν υπήρχε σεβασμός για τον Έλληνα προπονητή. Αυτό ισχύει και για αυτά τα παιδιά. Φέραμε τους καλύτερους ξένους, για να κερδίσει μια ομάδα είχε 6-7 ήττες. Χωρίς να δυναμώσει το πρωτάθλημα με τις μεσαίες ομάδες δεν γίνεται. Δεν γίνεται να χαιρετίσουμε τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη έτσι.

Όσο για την καταγγελία του Ολυμπιακού, θα υπερασπίζομαι κάθε φορά που βλέπω δύο 50αρηδες να την πέφτουν σε ένα παιδί όπως ο Φώτσης που έχει χάσει τη μητέρα του. Θα τον υπερασπίζομαι μέχρι τέλους. Αν ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος, αν και από τη στιγμή που είναι από τον Πειραιά θα έπρεπε να το βλέπει αλλιώς, εγώ θα επιμείνω σε αυτό που έχω μεγαλώσει».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό που είχε οδηγήσει το 2013 στο πρωτάθλημα και αν χρησιμοποίησε τρικ αλλά και αν το μπάτζετ παίζει πρωτεύοντα ρόλο και πότε θα μπορέσει να επιστρέψει σε φάιναλ φορ, είπε: «Στον Παναθηναϊκό που δημιουργήσαμε τότε δεν είχαμε τρικ. Είχαμε αλλαγή στα πικ εν ρολ, ήταν παιχνίδι που δουλεύαμε όλη τη χρονιά. Το να βάζεις τον παίκτη να σκέφτεται δεν είναι πατάω ένα κουμπί. Τότε ο Ολυμπιακός έσπαγε την άμυνα στα δύο με Χάινς και Πρίντεζη. Πήραμε δύο παιδιά που ήταν πιο γρήγορα και έγινε αυτό που έγινε. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο λάθος που διέλυσε εκείνη την ομάδα με πολύ δυνατό αντίπαλο που είχε πάρει δύο ευρωπαϊκά. Τον κορμό τον διέλυσε, αντί να τον ενισχύσει. Διελύθη εκείνη η ομάδα που ήταν σκληρή. Καμία ομάδα δεν είχε διαλυθεί σε ένα βράδυ και επανήλθε τόσο άμεσα. Η γενιά εκείνη αδικήθηκε λόγω του παρελθόντος της ομάδας. Πρέπει η ομάδα να μπει σε πρόγραμμα ώστε να φτάσει εκεί που ανήκει. Το πρωτεύον να έχεις ομάδα με ρόλους. Το μπάτζετ παίζει, αλλά είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι η ομάδα. Η Λαμποράλ δεν είχε Ισπανό παίκτη. Εμείς πρέπει να έχουμε έξι Έλληνες και καλά κάνουμε. Αλλιώς είναι να παίρνεις Αμερικανούς. Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει πίσω στους Έλληνες».

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics