ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

ΚΑΕ Άρης: «Ο κόσμος του Άρη να αποδείξει την μπασκετική του ανωτερότητα»


Η άσχημη συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Άρη στον χθεσινό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό καταδικάστηκε από την διοίκηση, η οποία έκανε λόγο για οπαδικό παροξυσμό που δεν έχει καμία σχέση με τις αθλητικές αξίες και την ιστορία που υπηρετεί η ομάδα και κάλεσε τους φιλάθλους να αποδείξουν την μπασκετική τους ανωτερότητα στον αυριανό(11/5) τέταρτο ημιτελικό.

Κάποιοι οπαδοί του Άρη φρόντισαν να δώσουν αρνητική εικόνα στον τρίτο ημιτελικό του Άρη με τον Παναθηναϊκό βρίζοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την μητέρα του αλλά και με την επίθεση στον Έλιοτ Ουίλιαμς ενώ το αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι παλιός παράγοντας του Άρη έβρισε την μητέρα του Αντώνη Φώτση που πέθανε πριν λίγους μήνες. Την επόμενη λοιπόν, του επεισοδιακού τρίτου ημιτελικού η ΚΑΕ Άρης πήρε θέση για όσα δυσάρεστα έγιναν στο “Nick Galis Hall”, καταδίκασε αυτές τις συμπεριφορές και κάλεσε τους φιλάθλους του Άρη να συμβαδίζουν με τις αξίες και την ιστορία της ομάδας και στον αυριανό τέταρτο προημιτελικό να αποδείξουν την μπασκετική τους ανωτερότητα.

Αναλυτικά η ΚΑΕ Άρης αναφέρει:
«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχαριστεί τον προπονητή, τους αθλητές και τον κόσμο της για μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση και ένδοξη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Οφείλει όμως να επισημάνει στους φιλάθλους της ότι οι μεγάλες νίκες διακυβεύονται από άσχημες μεμονωμένες οπαδικές συμπεριφορές που απολογιστικά αναιρούν την αξία τους.
Ο οπαδικός παροξυσμός σε βάρος συγγενών των αντιπάλων αθλητών δεν προσθέτει τίποτα στον αγώνα μας να αναρριχηθούμε στην κορυφή. Και σε κάθε περίπτωση αποτελεί και επιλήψιμη συμπεριφορά κινούμενη εκτός των αθλητικών αξιών που διαχρονικά η ομάδα μας και η ιστορία της υπηρετεί.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να διαφυλάξει τα σύμβολα και τους θρύλους της, παίκτες, προπονητές και παράγοντές της, ιστορικές μορφές της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας από παρόμοιες υποτιμητικές συμπεριφορές οπαδών αντιπάλων ομάδων. Το ίδιο οφείλει να πράττει και για τις εμβληματικές προσωπικότητες των άλλων ομάδων.
Παρακαλεί λοιπόν το φίλαθλο κόσμο της στον αυριανό (11/05) αγώνα της ομάδας μας να αποδείξει την μπασκετική του ανωτερότητα και να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα μας στη δύσκολη προσπάθειά της να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Μέσα όμως από δράσεις και εκδηλώσεις αθλητικού πολιτισμού».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics