ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Ο Μπερτομέου στην Αθήνα και ξεκαθαρίζει «δεν είμαστε σε πόλεμο με την FIBA»


Στην Αθήνα βρίσκεται ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο Μουσικής μίλησε για την διοργάνωση και τα νέα της σχέδια, για την διαμάχη με την FIBA αλλά και για το ενδεχόμενο τρίτης ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα την δεδομένη στιγμή.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας κατά της βίας σε συνεργασία με την εθνική χορηγό την εταιρεία sportingbet ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας βρέθηκε για λίγο στην Αθήνα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσία και των Χέινς και Χάκετ από τους δύο “αιωνίους” μίλησε την διοργάνωση και τα νέα σχέδια των υπευθύνων της, το Eurocup, το ενδεχόμενο συμμετοχής τρίτης ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση αλλά και το αν υπάρχει πόλεμος της Ευρωλίγκας με την FIBA.

Αρχικά λοιπόν, αναφερόμενος στην παρουσία του στην Αθήνα και το σκοπό της επίσκεψής του, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε: «Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Είναι μια μπασκετική χώρα. Ευχαριστώ θερμά τους Ντάνιελ και Μαρκίζ που βρίσκονται εδώ μαζί μας. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Μία ημέρα που έχουμε να ευχαριστήσουμε τον Εθνικό χορηγό τη sportingbet που θα συνεισφέρει σε μία ιστορική προσπάθεια. Είναι σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε την καμπάνια κατά της βίας κι η συνεργασία με τη sportingbet είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε τη συνεργασία για πρώτη φορά με την IMG Media. Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε τη συνεργασία με τη sportingbet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Κατόπιν αναφέρθηκε και στο Eurocup, για το οποίο είπε: «Είναι φυσικό να εστιάζουμε στη Euroleague, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις, και το Eurocup, θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες που ζητούν τη συμμετοχής τους στο Eurocup. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι σε σειρά best of three (στις τρεις νίκες) όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων».

Στη συνέχεια σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα εκτός από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, εξήγησε: «Η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 10 χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως στο παρελθόν, επομένως ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ελληνική ομάδα να αγωνιστεί στην Euroleague είναι μέσω το Eurocup. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Eurocup. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό, ωστόσο η προοπτική υπάρχει αλλού».

Όσον αφορά το αν η Ευρωλίγκα είναι σε πόλεμο με την FIBA, σχολίασε: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε».

Για το γεγονός πως μελλοντικά η Euroleague θα έχει λιγότερες ομάδες και για το θέμα επέκταση της και σε άλλες χώρες τόνισε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη σημαίνει επέκταση. Μόλις μία χώρα είναι πιθανό να χάσουμε παρά το γεγονός ότι θα είναι λιγότερες ομάδες. Μόνο την Πολωνία. Εμείς θέλουμε επέκταση στο κοινό. Να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο μπάσκετ κι αυτό θα γίνει αν βελτιώσουμε το προϊόν μας. Αν κάθε εβδομάδα παίζουν οι κορυφαίες ομάδες μεταξύ τους θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζουμε μέχρι τώρα! Από το Λονδίνο θα έχουμε συνεργάτες που δεν είχαμε μέχρι τώρα, επομένως η οπτική μας είναι διαφορετική” απάντησε ο Μπερτομέου σχετικά με τη νέα Euroleague που θα έχει λιγότερες ομάδες».

Τέλος, για Για το μεγάλο πρόγραμμα αγώνων και κατά πόσο αυτό θα δυσκολέψει τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, ανέφερε: «Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα συζητήσουμε αυτό όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε ν’ απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Αλλά σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε είναι δεδομένο πως θα συμβαδίσει με τις Εθνικές».

Χέινς και Χάκετ οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Εκτός όμως από τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους ανθρώπους της εταιρείας το παρών έδωσαν και οι Μαρκίζ Χέινς και Ντάνιελ Χάκετ, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Την αρχή έκανε ο Ιταλός γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος ανέφερε: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύουμε σε αυτό που θα κάνουμε. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η Euroleague. Εμείς οι παίκτες πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας βλέπουν και μπορούμε να είμαστε παράδειγμα».

Τέλος, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού και του Μαρκίζ Χέινς, ο οποίος σχολίασε: «Ευχαριστώ που είμαι εδώ. Τα περισσότερα τα είπαν οι προηγούμενοι από μένα. Το μεγαλύτερο “κλειδί” όλων είναι το πάθος. Βλέπεις παντού το πάθος. Σε κάθε ματς. Είμαι λίγες εβδομάδες στην Αθήνα όμως βλέπουν παντού το πάθος. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Είναι υπέροχο να παίρνουμε μέρος στην καμπάνια κατά της βίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουν και ξεκινάει από εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να είναι διασκεδαστικό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μας κρατάει όλους ενωμένους. Όλη η καμπάνια είναι υπέροχη».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics