ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την πορεία της ομάδας»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα: «Το καλοκαίρι όταν τελείωσε η σεζόν είχαμε την αίσθηση ότι μας είχε κλαπεί το πρωτάθλημα. Το πιστεύουμε απόλυτα αυτό. Ξεκινήσαμε με όνειρα και ελπίδες για τη νέα σεζόν. Με τους Φύσσα, Βόκολο και τον Γιάννη Αναστασίου είπαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα. Πήραμε τον Εσιέν για να ανέβουμε επίπεδο, αλλά δυστυχώς (και για λόγους ατυχίας) δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εκ των υστέρων πολλές μεταγραφές αποδείχθηκαν λανθασμένες επειδή, εκτός των άλλων, δημιουργήθηκαν και ανισορροπίες γιατί κάποιοι πληρώνονταν λιγότερο και άλλοι περισσότερο βάσει των όσων προσέφεραν. Η πρώτη ευθύνη, όμως, για όλα είναι δική μου γιατί δέχομαι μεν εισηγήσεις, αλλά εγώ είμαι αυτός που αποφασίζει. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την πορεία της ομάδας».

Για τις αιτίες της κακής σεζόν και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχουμε καλή χρονιά, αλλά οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την δράση των κυκλωμάτων εναντίον μας και το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία προστασία από τη διαιτησία. Είναι άνθρωποι και οι παίκτες και είναι λογικό να απογοητεύονται. Δείτε για παράδειγμα τον Καρέλη. Ένα εξαιρετικό παιδί, που ήθελε να φύγει από τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι μας έχουν καταντήσει, να θέλουν τα παιδιά να πάνε σε άλλες χώρες να αγωνιστούν, εκεί όπου δεν θα παίζουν κατς.

Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την ευθύνη μου. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμασταν σε οριακή κατάσταση. Ελπίζαμε ότι αυτό το ματς θα γυρίσει την ψυχολογία και θα πάρει πίσω την τιμή της ομάδας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, με ευθύνη και των οπαδών σε αυτή την περίπτωση. Από ‘κει και πέρα είχαμε εχθρική αντιμετώπιση από τον Κοντονή. Εγώ βλέπω να είναι κλειστή κάθε βδομάδα η θύρα 13 και τον Παναθηναϊκό να έχει ζημιές πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Εμείς δεν ζητάμε να τιμωρούνται οι άλλες ομάδες. Δεν θέλουμε τα παιχνίδια να παίζονται στα χαρτιά, όπως το έκανε δυο φορές (πέρσι και φέτος) ο Ολυμπιακός.

Πέρυσι πέσαμε στην παγίδα με την έλευση του Μαρινάκη και φέτος περίμεναν την παραμικρή ευκαιρία να το διακόψουν γιατί φοβούνταν να παίξουν το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ήρθε φέτος με σκοπό να μην παίξει. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Θεοδωρίδη με την αστυνομία. Φοβόντουσαν να παίξουν το ματς στο γήπεδο. Κι εκεί έχω κι εγώ ευθύνη γιατί θα έπρεπε, ίσως, να έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερα δίχτυα για να μην περάσουν οι φωτοβολίδες. Όσο για την εισβολή στο γήπεδο, τι να πω, μπορεί να είχα μπει κι εγώ. Κάπου ο θυμός ξεχειλίζει. Με όσα έγιναν και τόση καθυστέρηση, κάπου είναι λογική αντίδραση. Δύο ώρες ο κόσμος είχε άψογη συμπεριφορά. Δεν το συζητάμε, είναι απαράδεκτο και μεγάλο λάθος, αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο με τον θυμό τόσων χρόνων για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αλλαγή προπονητή και τις μεταγραφές: «Ένας από τους βασικούς λόγους που έφυγε ο Αναστασίου ήταν για να αποφύγουμε τα χειρότερα μετά τον Ολυμπιακό, για να μην έχουμε φασαρίες με τους οπαδούς μας αν είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Φέτος φτάσαμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Επειδή ο κ. Κοντονής πιστεύει ότι τα εκατομμύρια τα βρίσκουμε στον δρόμο, πρέπει να ξέρει ότι διατίθενται με θυσίες μεγάλη προσπάθεια. Από ‘κει και πέρα, ήρθε ο Στραματσόνι, με τον οποίο συζητήσαμε αναλυτικά. Μου είπε ότι κι εκείνος έβλεπε μια κόπωση και μου είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πολλές μεταγραφές για να ανανεώσουμε την ομάδα και να της δώσουμε ορμή. Το κάναμε με μεγάλη επιτυχία.

Ξέραμε ότι παίρνουμε ένα ρίσκο, με νέα ομάδα ουσιαστικά και έναν προπονητή που πρέπει να δοκιμάσει παίκτες σε διάφορες θέσεις. Και τώρα θυμάμαι τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για μας. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες επιλογές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα, που ήταν στοχευμένη. Έγινε επίτηδες. Υπάρχουν στοιχεία για αυτόν τον διαιτητή ότι είχε πάρει οδηγίες στο παρελθόν για το πώς θα σφυρίξει σε συγκεκριμένους αγώνες. Και αυτά θα δημοσιοποιηθούν σύντομα».

Για την επόμενη μέρα: «Στόχος μας είναι να βελτιώνεται η ομάδα και οι επόμενες βδομάδες θα είναι οι πρώτες που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Θα επιστρέψει και ο Μπουμάλ, που πρέπει να πω ότι ήταν εισήγηση του Αναστασίου».

Για τις κατηγορίες περί αδιαφορίας των παικτών: «Μεγαλύτερη αδικία από το ότι αδιαφορούν οι παίκτες μας δεν υπάρχει. Σκοτώνονται, κάνουν πολύ καλή προπόνηση, παρακολουθούνται ηλεκτρονικά για την απόδοσή τους και φαίνεται το πότε χτυπάνε κόκκινο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους, αλλά και με την προσπάθεια του προπονητή. Με βοήθησε να καταλάβω πράγματα και να κάνουμε καλές μεταγραφές. Ζητάω τη στήριξη του κόσμου, γιατί έχουμε πόλεμο από την εγκληματική οργάνωση και από τον κ. Κοντονή. Και πάλι ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για τις απογοητεύσεις που του προσφέραμε φέτος».

Σε ερώτηση για το διαζύγιο με τους Βόκολο-Φύσσα και το αν σκέφτεται να καλύψει το κενό: «Το μοντέλο πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει πάντα ένας αρχηγός, ο προπονητής. Νομίζω πως το πράγμα μπερδεύεται όταν υπάρχουν πολλοί αρχηγοί, μπερδευόμαστε όταν δεν ξέρουμε τα όριά μας. Βεβαίως κάποια στιγμή θα βρούμε κάποιον τεχνικό διευθυντή. Δεν είμαστε τρελαμένοι να το πράξουμε άμεσα κι αυτή τη φορά θα κοιτάξουμε να βρούμε κάποιον που θα πληροί τις προϋποθέσεις. Και οι δύο προσέφεραν στον Παναθηναϊκό, αλλά πολλά πράγματα δεν μας πήγαν όπως ελπίζαμε πως θα πάνε».

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Η ακαδημία πρέπει να ενισχυθεί. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και κυρίως αυτά της Κ-20. Ασχοληθήκαμε κυρίως με θέματα επιβίωσης του Παναθηναϊκού φέτος. Θέλουμε να έχουμε νέους παίκτες. Απ’ τα παιδιά που έφυγαν και ήταν στην ακαδημία, σχεδόν κανείς δεν παίζει κάπου αλλού σήμερα. Δεν είναι δηλαδή ότι χάσαμε κάποιο ταλέντο. Κάτι λέει αυτό… Έχουμε 3-4 νέους πολύ καλούς αθλητές που έχουν έρθει και στην πρώτη ομάδα ορισμένες φορές. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει, όμως, κάποιον από τους μικρούς να έχουν κάνει τη διαφορά στην Κ-20. Με έχει απογοητεύσει πως οι Λάμπρου και Αγγελόπουλος έχουν αρνηθεί να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Τους έχουμε τόσα χρόνια στην ομάδα, αλλά αρνήθηκαν. Είναι οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι μάθημα για μένα. Στόχος είναι να αναπτύξουμε την Ακαδημία. Δυστυχώς μετά βλέπουμε το 30-40% των παιδιών να ψάχνουν κάτι καλύτερο κι αν δεν το βρουν, τότε να θελήσουν να επιστρέψουν σε εμάς».

Για την ανακαίνιση της Λεωφόρου: «Τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε μια ειδική ενημέρωση επ’ αυτού».

Για όσα ακούγονται περί προστίμων στους παίκτες: «Επειδή εσείς φανταζόσασταν πως πάω να τα ψάλλω στους ποδοσφαιριστές, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Δεν είχα κανέναν τέτοιο σκοπό όταν πήγαινα στο Κορωπί. Το θεωρώ προσβλητικό να μιλούν για μαλθακότητα των παικτών. Αν ένας ποδοσφαιριστής στην πρώτη-δεύτερη εμφάνισή του κάνει κάτι, είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όταν υφιστάμεθα αυτά που υφιστάμεθα, υπάρχει οργή και θυμός. Σε αυτούς τους ανθρώπους τους ζητάμε να μπουν για να παίξουν, άνθρωποι είναι και πολλές φορές αντιδρούν. Ίσως θα έπρεπε να τους έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερο, αλλά… Εσείς δεν είχατε ποτέ κακές μέρες; Που για κάποιο διάστημα δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι; Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουν καλά για τη δόξα τους, τα χρήματά τους, μια μεταγραφή τους. Είναι δυνατόν ένας παίκτης του Παναθηναϊκού να είναι μαλθακός και να μην προσπαθεί; Το θεωρώ προσβλητικό να βάζουμε πρόστιμο σε κάποιον επειδή δεν έπαιξε καλά. Να του βάλουμε επειδή ξενύχτησε, το θεωρώ φυσιολογικό, αλλά όχι για την απόδοσή του. Αν ξέραμε πως κάποιος αδιαφορεί, θα τον είχαμε διώξει. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν, έφυγαν γιατί ήταν αδιάφοροι. Δεν είναι θέμα προστίμου, τους διώχνουμε. Αυτοί που μένουν προσπαθούν. Κι αν δεν προσπαθούν, φεύγουν την επόμενη σεζόν».

Για τον Βλαχοδήμο και την ρήτρα στον Ολυμπιακό: «Εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν κάνουμε αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στον Βλαχοδήμο, που έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να βρει ομάδα το παιδί. Με μεγάλη μας χαρά θα δώσουμε την ρήτρα, αν χρειαστεί. Είναι ντροπή να φέρεσαι έτσι σε έναν ποδοσφαιριστή. Αλλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά εμείς δεν είμαστε δουλεμπορικός οργανισμός. Αν κάποιος θέλει να φύγει φεύγει. ».

Για το αν θα ψάξει περισσότερο του χρόνου μια μεταγραφή τύπου «Εσιέν»: «Ο Εσιέν είναι ο Εσιέν, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ίσως ήταν λάθος που φέραμε στον Παναθηναϊκό έναν τόσο ακριβό παίκτη, που και λόγω ατυχίας δεν προσέφερε όσα θα περιμέναμε. Ένας παίκτης επιπέδου Εσιέν είναι κάτι ιδιαίτερο».

Για τις συνεχείς καταγγελίες-ανακοινώσεις για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Να σας πω ένα παράδειγμα. Ο Μάρκους Μπεργκ, που είναι ο πιο αγαπητός παίκτης μας μαζί με τον Σεμπάστιαν Λέτο ενδεχομένως, έχετε δει τι ξύλο τρώει. Ο Μπεργκ θεωρεί ότι δεν τον προστατεύουν οι διαιτητές. Το καταλαβαίνει και παραπονιέται γι’αυτό. Είναι άνθρωπος και εκνευρίζεται. Έχει πεισθεί πως μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά και να μην ανοίξει μύτη. Κακώς εκνευρίζεται κάποιες φορές, αλλά είναι άνθρωπος κι αυτός, έχει κουραστεί. Έχει τα όριά του…

«Πέρσι η ομάδα τελείωσε πολύ καλά, ήρθαμε πρώτοι στα πλέι οφ και όλοι νομίζαμε πως είχαμε πιάσει ρυθμό που θα διατηρούταν και φέτος. Δυστυχώς κάναμε λάθη στις κινήσεις για την ενίσχυσή μας. Εκ των υστέρων θα άλλαζα πολλά, αλλά τότε που κάναμε ό,τι κάναμε, θεωρούσαμε πως κάνουμε το σωστό. Όλοι μας έχουμε ευθύνες. Εγώ οι ποδοσφαιριστές, οι τεχνικοί διευθυντές, αλλά αυτές στο τέλος της ημέρας αυτές καταλήγουν σε μένα. Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να είναι πρώτος παντού. Να κερδίζουμε πρωτάθλημα, κύπελλο, τα πάντα, όλα τα τρόπαια».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 Scorernews.gr
Powered by SumTronics